Odla exotiska växter

Har du gröna fingrar men vill prova på något nytt? Att odla exotiska växter har vuxit i popularitet på senare tid och är inte särskilt komplicerat. Vi har ovanan att förknippa exotiska växter som icke odlingsbara eftersom de hör till varmare klimat. Många har numera upptäckt är att detta inte är sant och exotiska växter, frukter och plantor kan odlas både inomhus, i växthuset, på balkongen och i trädgården. Givetvis finns det begränsningar men många växter är fullt odlingsbara för den som vill prova på.

Som många vet används blommor i skönhetsprodukter och som vacker dekoration i ditt hem eller trädgård. Men det finns också vackra växter som exempelvis mynta som används för att smaksätta drycker såsom te eller drinkar (Mojito Royal eller Mint Julep). Det är både enkelt och praktiskt att odla egna myntaplantor inomhus, på balkongen eller i växthuset eftersom de växer som ogräs.

Ingefära är en oerhört nyttig växt och kan exempelvis användas till ingefära shots. Blanda ingefära tillsammans med mynta, citron och honung för ett shot som kommer att ha mycket goda effekter på din hälsa. Ingefära kan köpas som frön och odlas hemma.

Vanligtvis fyller vi balkongen, trädgården och uteplatsen med blommor som förgyller vår vardag. En trädgård fylld med vackra och väldoftande blommor är en fröjd för både ögat och våra sinnen. Men en trädgård kan vara mycket mer än bara blommor och kan ge plats för andra funktioner för vårt välmående. Hos Astro kan du hitta praktiska och fullt funktionella Bastutält som är tillverkade i kraftiga och rejäla material som klarar att användas året runt. Hos Asto finns även andra tält som fungerar prefekt som jaktkoja, arbetsbod eller värmestuga. Att ha en mobil tältbastu i trädgården är en skön avkoppling för hela familjen. Bastutälten har givetvis plats för kamin som kommer att ge värme under den kalla årstid.

Det går alldeles utmärkt att odla ananas i ditt hem. Det enda du behöver använda är toppen av en ananas som placeras i jorden (i en kruka) med bladen ovan jord. Ananasplantan vill ha mycket sol och behöver inte mycket vatten då plantan sparar vatten i bladen. Det kommer att ta cirka 2 år att få en frukt men under tiden kan du njuta av en vacker blomma.

För att odla en avokado kommer du bara att behöva kärnan från en annan avokado. Skölj och skala kärnan, placera tre till fyra tandpetare i den och vila kärnan med tandpetarna på kanten av ett glas med den spetsiga sidan upp. När kärnan gror rötter är det dags att plantera den i kruka.

För inomhusodling är minipaprikor perfekta. Paprika plantor tycker om värme och sol samt mycket plats i krukan eftersom den kommer att växa snabbt. Det finns ganska stort utbud att välja mellan när du köper frön.

För att odla physalis behöver du bara ta från från en mogen physalisfrukt, placera fröerna i fuktig jord och täck tunt. Se till att hålla planteringen fuktig och placera sedan de växande plantorna varmt och ljust.

Rekommenderade artiklar