Blommor i skönhetsprodukter

Blommor är inte bara en vacker dekoration i din trädgård eller som inredningsdetalj i ditt hem. De sprider också en god doft och därför är det vanligt att man använder blommor i skönhetsprodukter. I det här inlägget får du veta lite mer om skönhetsprodukter som har en doft av blommor.

Parfymer

Att använda blommor som en ingrediens i parfymer är något mänskligheten har gjort sedan långt tillbaka i tiden. Några exempel på blommor som gärna används i parfymer än idag är rosor, jasmin, magnolia, apelsinblommor och syrener. Det finns många väldoftande parfymer att välja bland om du vill dofta gott av blommor. Förutom att det finns parfymer så kan även deodoranter ha en lätt doft av parfym. Ett exempel på det är Dolce Gabbana deo, vilket är ett populärt designermärke som bland annat säljer parfymer och skönhetsprodukter.

Lotions

Ett annat exempel på när blommor kan användas för deras doft är i kroppslotions. En kroppslotion är en mjukgörande och återfuktande kräm du smörjer på kroppen. Det finns lotions som inte luktar något alls. Men om du vill dofta lätt av en blomma finns det en hel del väldoftande lotions på marknaden. Det är till exempel vanligt med kroppslotions som doftar magnolia, tusensköna och ros. När du använder dig av en kroppslotion kan du vara säker på att du både doftar gott och har en återfuktad hud.

Andra skönhetsprodukter

Förutom att blommor går utmärkt att använda i skönhetsprodukter för deras doft så finns det också en hel del produkter på marknaden som har blommor som ingrediens. Många blommor har välvårdande egenskaper och det här är egentligen inget nytt eftersom människan har använt blommor i skönhetsprodukter och som medicin sedan långt tillbaka i tiden. Det är till exempel vanligt att ett schampo kan innehålla en doft av blommor men även egenskaper från blommor. Det finns också ansiktsmasker som har ingredienser från blommor.

Rekommenderade artiklar