Snyggare trädgård med kantsten

Det är roligt att hålla på i trädgården. Plantera blommor, planera utformningen av altanen och små gångar. För ett riktigt bra resultat kan du använda kantsten som på ett snyggt sätt ramar in och gränsar av. Behagligt för ögat och du får ett mer stabilt resultat.

Kantsten

Det är många blom- och trädgårdsintresserade som glömmer bort kantsten. Det är mycket lättare och roligare att börja planera en rosenrabatt eller skapa en egen liten äng för fjärilarna, än att googla på kantsten. Kantsten är helt enkelt skuren sten som du kan lägga mellan rabatt, gräsmatta, gång och garageuppfart. De olika delarna av trädgården blir både mer separerade och lättskötta. Det är både snyggt för ögat och ger hela trädgården ett mer genomtänkt utseende, förutom att det också stabiliserar. Du kan välja mellan material som granit och betong. Gå in på Stenbolaget och köp kantsten till villan och sommarstugan. Där hittar du ett stort utbud av både kantstenar och inspirerande idéer kring hur du kan använda kantsten i din egen trädgård.

 

Planera trädgården

För att skapa en riktigt snygg trädgård bör du sätta dig ner med penna och papper och rita upp din drömträdgård. Glöm inte bort att ge din trädgård personlighet med gångar, berså och sköna sittplatser. De flesta av oss måste sedan modifiera drömträdgården till verkligheten. Pengar, tid och hur själva trädgården är beskaffad avgör möjligheter och resultat. Ta med dina bästa idéer från din drömträdgård. Rita sedan en ny trädgård utifrån din egentliga trädgård.

När du ritar kommer du att upptäcka att kantstenen har en hel del att erbjuda. Det är snyggt att vissa delar är inramade och samtidigt mer behagligt för ögat med både runda och raka former. Träd, blommor och mycket av trädgården har ofta i sig själv en rund form. Genom att använda kantsten tillför du ett mer inordnat och rakt element i din trädgård. Vissa ultramoderna trädgårdar fokuserar mycket på sten och gärna i tjock glänsande granit samt mycket småsten. Denna lösning är perfekt för den som inte vill ha för mycket gräsmatta att sköta om eller som älskar ordning.

Blomrabatt med kantsten

Förutom att rama in garageuppfarten med kantsten, är det många som har kantsten vid rabatten. Det passar bra om du vill ha blommor vid garageuppfarten eller om du har en stor grusuppfart. Kantstenen håller jord, rötter och blommor på plats. Det ser snyggt ut och underlättar när du ska klippa gräset. Att tydligt skärma av rabatt och gräsmatta gör det mycket lättare för en robotgräsklippare som ska förstå var gräset slutar på egen hand.

Eftersom det finns olika slags kantsten är det smart att använda den slags sten som fungerar med din tanke med rabatten. Dock bör du inte använda för många olika slags stensorter i din trädgård, då det kan ge ett plottrigt intryck.

Rekommenderade artiklar