Designa och skapa din egen trädgård

Det är inte svårt att designa sin egen trädgård och du behöver inte vara någon trädgårdsmästare för att lyckas. Det enda du behöver ha är intresse av växter och blommor, skaparlust, inspiration samt lite fantasi. Kom ihåg att en trädgård inte skapas över en sommar utan det tar tid. Fördelen är att du kommer att kunna skaffa massor av kunskap om plantering och trädgårdsskötsel under tiden. Det finns enormt mycket goda råd och tips att inhämta från internet, blomsteraffärer, från grannar eller familj med trädgård och trädgårdssällskap.

Designa din egen trädgård

Viktigast i en trädgård är dess blommor, buskar, träd och växter av olika slag. Men en trädgård behöver även trädgårdsmöbler, gångar och kanske en uteplats som gärna dekoreras med vackra blommor i krukor. Det är som sagt inte svårt att designa en egen trädgård, men många kanske känner att de inte vet hur eller var de ska börja. Bäst är att börja med att rita en skiss av hur du vill att din trädgård ska se ut. Du behöver inte vara en Rembrandt utan det räcker med konturer och en anteckning av vad som exempelvis är rabatter, gräsytor, gångar samt plats för utemöbler. Tänk tredimensionellt och planera med färger på blommor och blad, klätterväxter, träd och buskar, perenner och lökväxter.

Planera din trädgård

Det är viktigt att planera vilka funktioner din trädgård ska uppfylla. Fundera på om du behöver en lekplats för barnen, ett cykelställ för familjens cyklar, ett litet trädgårdsland, en mysig uteplats samt var trädgårdsmöblerna ska placeras. Att planera en trädgård är både roligt och inspirerande och för dig med en ny elbil kan situationen vara liknande. Det är viktigt att planera in en rutin för bilens laddning. Tibber säljer laddboxar av hög kvalitet som dessutom optimerar laddningen för att få en så låg elkostnad som möjligt. Laddboxar från Tibber kommer att göra elbilsladdning enkel, smart och billigare. Elbilar är fyllda med smart elektronik för att bättra på bilens prestanda samt förbrukning men även laddaren bör vara smart. Tibber har valt ut de smartaste och bästa elbilsladdarna på marknaden. Med Tibber kan laddaren bli ännu smartare genom aktivering av smartladdning i appen som laddar automatiskt när elpriset är billigast.

Skapa din drömträdgård

Att skapa en drömträdgård är fantastiskt intressant och roligt. Du kan hämta inspiration online från alla världens olika trädgårdsdesign från exempelvis Japan eller England. För trädgårdsentusiaster kan det handla om att designa om och förbättra en redan fin trädgård. En trädgård blir egentligen aldrig färdig och det är det som är en stor del av tjusningen. Det finns många olika stilar inom trädgårdsdesign som kan vara nordisk, romantisk eller modern. När du skapar din egen trädgård är det fritt fram att blanda olika stilar och design, allt enligt vad du själv tycker om. Det finns olika knep för att skapa trädgårdsdesign, exempelvis datorprogram som kan underlätta ditt designarbete.

När du väljer blommor och växter till din trädgård är det viktigt att planera för olika blomningstider (vår, sommar och höst) under säsongen. Även många dekorativa buskar ändrar färg på löven framåt hösten vilket bör tas med i beräkningen. Tänk vår blomster, sommarfägring och höstfärger.

Rekommenderade artiklar