Om blommor

Något som är unikt med de blommor vi odlar i vår trädgård eller låter stå i en vas inomhus i syfte att ge vårt hem en extra guldkant är att deras ursprung kan komma från andra sidan världen. Allt eftersom att import och exportindustrin har vuxit så kan vi numera ha blommor från världens alla hörn. En del föredrar snittblommor där de kan välja sina favoriter till en bukett de själva eller en florist sätter ihop till dem. Medan andra föredrar att odla och sköta om sina egna blommor i en trädgård eller på sin uteplats. Oavsett vilka sorts blommor du föredrar så finns det stora möjligheter för dig att ha blommor i ditt hem eller odla dem i din trädgård. I den här delen får du veta mer om vilka sorts blommor det finns och vart de trivs bäst.

Blommor för trädgården

Du kan odla dina egna blommor på din balkong, din uteplats eller i din trädgård. Att ha en uteplats fylld av blommor är något som fångar mångas uppmärksamhet och eftersom trädgården blir en förlängning av vårt hem på sommaren är det extra viktigt att man lägger ner tid, energi och pengar på att få en trivsam trädgård. Det kan du bland annat göra med hjälp av blommor. Här är några bra exempel på blommor du kan sätta i din trädgård:

Dahlia

En dahlia är en vanlig sorts blomma du sett både i trädgårdar och kanske till och med i snittbuketter. För att bäst odla fram dahlior till din trädgård rekommenderas det att du förodlar dahliaknölar innan du sätter ut dem.

Ringblomma

Ringblommor går oftast åt det gula eller det orangea hållet.

Solros

Trädgårdens ståtligaste blomma är solrosen som lyser upp din trädgård med dess gula färg.

Pion

Pion är ett annat exempel på en blomma som gör sig fin både i trädgårdar, men också i snittbuketter.

Snöflinga

Snöflinga är namnet på små, vita blommor du kan sätta i din trädgård.

Petunia

Petunia är namnet på en vacker blomma som blommar i din trädgård hela sommaren.

Snittblommor

Sedan finns det de blommor du köper i en blomsterbutik eller hos en florist där personalen hjälper dig med att välja ut de blommor du ska ha i din bukett. Dessa blommor kallas för snittblommor och här är några exempel på snittblommor:

Ros

En utav de mest klassiska snittblommorna är rosen. Rosor kan komma i olika färger.

Tulpan

En annan vanlig snittblomma är tulpanen som även dem kan komma i olika färger.

Lilja

Det finns omkring 100 arter av liljor och de är vanliga att ha i snittblommor eftersom de är stora och väldoftande. De kommer i olika färger.

Gerbera

En gerbera är lik en solros men är något mindre och kommer i fler färger.

Rekommenderade artiklar