Blommor för olika tillfällen

Det finns blommor för alla tillfällen eftersom blommor har förmågan att ge en guldkant på livets bästa, men också de sorgligaste stunderna. I den här delen får du lära dig mer om blommor som används för olika tillfällen.

Brudbukett

När brudbuketten började att etableras i samband med bröllop så var det vanligt att brudbuketten var en gåva till bruden från brudgummen. Men idag är det vanligare att bruden bestämmer själv vilka blommor hon vill bära på den stora dagen. I USA har man en tradition där bruden kastar buketten till gästerna, och den som fångar buketten är nästa person att gifta sig. Förut var brudbuketterna mycket enkla och små, medan idag kan brudbuketterna vara stora och kan vara en lika viktig del som klänningen. Blommorna i en brudbukett kan variera, det vanligaste är rosor men de kan även bestå av andra sorters blommor. Brudbuketter är individuellt och följer inga särskilda trender. Det viktigaste är att bruden är nöjd med sin bukett.

Begravningsblommor

En annan del av livet där blommor fyller en stor funktion är vid händelse av ett dödsfall. Många brukar visa sitt deltagande i sorgen genom att ge blommor till de sörjande. Men även vid begravningen är blommor en stor och viktig del. Man brukar smycka kistan med olika blomsterarrangemang i olika former och olika blommor. En del som inte kan delta vid begravningen brukar skicka blomsterkransar eller blommor i form av ett hjärta som en sista hälsning. När begravningsceremonin går mitt sitt slut är det vanligt att man lägger en varsin blomma eller en mindre bukett på kistan eller urnan för att ta farväl av den avlidne.

Blommor vid speciella tillfällen

Att ge bort en bukett blommor är något man gör för att visa att man bryr sig om en person eller för att fira något. Det är vanligt att man ger bort en bukett rosor för att fira en årsdag tillsammans med sin partner. Vid alla hjärtans dag är det vanligt att man ger bort buketter av rosor till den man träffar. Vid födelsedagar är det vanligt att man ger bort blommor. Man kan också ge bort en bukett med blommor för att visa sin uppskattning. Till exempel för att tacka någon för att den ställt upp, som avtackning från ett arbete eller vad som helst.

Rekommenderade artiklar