Så sköter du dina blommor

Många kan nog känna igen sig i att det känns som en omöjlighet att hålla sina blommor levande och att de håller under en längre tid. I det här inlägget får du därför tips på hur du kan sköta om dina blommor.

Vatten

Blommor och andra växter är ett levande ting som behöver vatten. Det är viktigt att du kommer ihåg att vattna dina blommor om du vill att de ska må bra. Men något som kan vara bra att tänka på är att du inte ska vattna dina blommor för mycket. Om du har blommor i en kruka ska du vattna när ytan på jorden börjar att bli torr. När du köper dina blommor får du oftast med skötselråd på hur ofta du ska vattna dem. Om du följer det brukar det oftast gå bra.

Näring

När du köper eller har fått en bukett med snittblommor får du oftast med en liten påse med näring. Den ska du öppna på en gång och hälla ner tillsammans med vattnet i krukan. Det ger dina blommor den extra näring dom behöver för att hålla sig bättre och förhoppningsvis längre. Om du odlar blommor i din trädgård finns det även bra näring du kan köpa och använda till dem.

Ljus

En annan viktig del för att dina blommor ska må bra är att de ska ha rätt mängd ljus. En del blommor kan vara ljuskänsliga, men de allra flesta blommorna behöver ljus för att kunna växa och må bra. När du köper blommor du ska sätta i din trädgård, på din uteplats eller inomhus får du oftast med dig skötselråd. Där brukar det även stå hur mycket ljus de vill ha.

Rekommenderade artiklar