Blommor och begravning

Blommor är ett vackert inslag på en begravning. Om den som ska begravas hade några favoritblommor är det en fin gest att dekorera med sådana blommor. Oavsett om du är gäst på en begravning eller den som anordnar själva begravningen, kan en begravningsbyrå bistå med hjälp kring beställningen av blommor. De har ofta olika förslag på blomdekorationer och liknande. En begravningsbyrå som kan vara behjälplig med allt från blommor till juridiska frågor är https://lovabegravning.se/ som är en familjeägd begravningsbyrå med lång erfarenhet. Det är mycket att tänka på inför en begravning, men det finns några bra tips att tänka på kring valet av blommor både till den som anordnar begravningen och som gäst.

Tips för dig som anordnar en begravning

Om du ska anordna en begravning är det bra att tänka på att beställa kist- eller urndekorationer. Det är ett större blomsterarrangemang som brukar placeras antingen på kistan eller runt urnan. Beställ det i god tid eftersom floristen behöver mer tid ju större dekorationerna är. Ett tips är att välja blommor som du själv tycker passar bra. Om du vill ha inspiration kan du utgå från säsong, den avlidnes favoritblommor eller en specifik färg. Om du känner dig osäker kring valet av blommor kan begravningsbyrån ofta komma med bra tips och råd. När du beställer dekorationerna kan du beställa handblommor samtidigt, eller handbuketter. Om begravningen innehåller en defilering får alla deltagare chansen att gå fram till urnan eller kistan och ta ett sista farväl och lämna en blomma.

Gäst på begravning

Som gäst på en begravning kan du beställa blommor eller ett blomsterarrangemang som brukar placeras runt kistan eller urnan som en sista hälsning. Dessa brukar stå där under hela begravningen. Du kan beställa band där det står en hälsning. Dessa hälsningar brukar läsas upp under begravningen. Om du ska beställa blommor inför en begravning är det bra att göra det i god tid för att vara säker på att hinna få dem. Det är väldigt vanligt att gästerna på begravningar har en handblomma med sig. Det brukar ofta vara en röd ros, men det kan även vara andra blommor eller en bukett med blommor.

Skicka blommor till en begravning

Om du inte har möjlighet att närvara på begravningen kan du visa ditt deltagande genom att skicka blommor. Då ombesörjer blomsterbutiken du beställer från att leverera blommorna i tid. Om du skickar blommor kan ett band med en hälsning på vara trevligt, där du kan passa på att skicka en sista hälsning.

Alla blommor är begravningsblommor

Röda rosor är klassiska begravningsblommor, men det är även liljor och nejlikor. Det finns egentligen inget rätt eller fel när det kommer till färger och vilken typ av blommor det ska vara på en begravning. Sådant var viktigare för i tiden. Du begår inga etikettsbrott om du tar med dig en rosa ros.

Rekommenderade artiklar