Blommor i mat och bakverk

Blommor är något man ofta är van vid att ge bort eller att få som gåva, använda för inredning eller dekorera med till begravning, fester eller bröllop. Blommor kan ha fler användningsområden än bara dekoration och gåvor. Fördelen med blommor är att de går att använda till mat, efterrätter och olika bakverk då många är helt ätbara.

Lägga om sin trädgård med anläggningsmaskiner

Det finns en stor mängd blommor som är ätbara och ätbara blommor kan man odla själv för bästa och godaste resultat. Ätbara blommor man odlar själv, är mer säkra då man inte behöver använda till exempel retarderingsmedel som hjälper blomman växa och som kan vara giftigt. En egen trädgård kan man med fördel kan bygga ut med praktiska anläggningsmaskiner och då bör man bo i hus om man ska ha en större trädgård. När man ska skaffa sig en stor trädgård, kan det vara bra att ha anläggningsmaskiner av hög kvalitet med stor kapacitet om man till exempel behöver gräva ut trädgården ordentligt till blomodlingen, eller till när man bygger ut husgrunden. Med hjälp av smarta anläggningsmaskiner, underlättar man arbetet för att förverkliga drömmen om en stor trädgård!

Blommor som passar till olika rätter

När man ska ha blommor maten finns det många tips på olika blommor till rätter som man kan använda sig av! Gräslöksblommor passar utmärkt till soppor och kanapéer, viol och penséer är perfekt till bakverk, men även i en fräsch sommarsallad. En blomma som passar bra till att göra marmelad på eller som smaksättare i sorbet är rosenblad. På sommaren är det gott med svalkande drinkar. Då passar det bra med att lägga i lite gurkört som sägs vara uppiggande och har en mild smak av gurka. Om man vågar sig på en lite mer spännande smak på kött som man ska marinera, kan man lägga i lavendel i marinaden för starkare arom. Så länge blommorna inte är besprutade och helt ätliga, kan man våga experimentera och sätta färg på både mat och efterrätter.

Tårtor går att variera med många olika dekorationer för riktigt kreativa resultat. Något som alltid är vackert och ätbart när det kommer till blommor på tårtor, är att kandera fläderblommor. Kanderade fläderblommor kan vara riktigt gott ihop med den somriga jordgubbstårtan till sommarkalaset eller till midsommar! Rosenblad passar också alltid bra på alla typer av tårtor tack vare sin söta smak och vackra färgvariation. När man kanderar blommor doppar man dom först i vispad äggvita och sedan i florsocker. Man lägger dom sedan på en plåt med bakplåtspapper och strör lite extra florsocker på. Blommorna ska sedan stå i 2 timmar i ugn på 70-90 grader. Då blir det vackert frostade blir en riktigt vacker höjdpunkt på sommartårtan, eller som en ätbar dekoration på en god efterrätt!

Rekommenderade artiklar