Välj fina snittblommor efter säsong

Är det dags för dig att välja blommor till ditt bröllop eller vill du bara ha vackra blommor till ditt hem? Då rekommenderar vi att du tar vara på årstiderna och väljer fina snittblommor efter säsong. Fördelen med detta är inte bara att buketten blir riktigt personlig, utan att den också är mycket mer miljövänlig.

Om du inte arbetar med blommor eller har någon större kunskap kan det vara svårt att veta vilka blommor som ligger ”rätt i tiden”. När man ska sätta ihop en vacker bukett är det vanligt att man bara tittar på blommornas utseende och hur de kombineras med varandra. Genom att välja blommor efter säsong kan du inte bara se till att få en bukett som är riktigt fin och som du kommer bli nöjd med, utan du ser även till att göra skillnad för miljön och plånboken. I den här texten kommer vi att titta närmare på vilka snittblommor det är som är inne under sen vinter och vår, men vi kommer även se vad sommarmånaderna har att erbjuda. Vi garanterar dig att dessa blommor inte bara kommer skapa den allra finaste bukett till hemmet, utan att de också lämpar sig för torkning – så att du kan minnas buketten föralltid!

 

Säsongsblommor för vinter och vår

 

Det är få som inte håller med om att tulpanen är vårens vackraste blomma. Tulpanen är inte bara färggrann och vacker på bord och i fönsterbrädor, utan passar även utmärkt att ge bort eller ha i bröllopsbuketten. Här vill vi lägga in ett lite extra plus för den franska tulpanen, eftersom den har en så vacker form. Formen är spretig, vilket gör att tulpanen får ett vildare utseende än sina mer stilrena kusiner. Just formen är det som gör att blomman blir så iögonfallande i olika kompositioner.

Utöver tulpanen vill vi också slå ett slag för ranunkel, hortensia och anemoner. Även kvistar och nejlikor är utmärkta alternativ, såväl som narcisser!

Säsongsblommor för sommar

När det kommer till sommarblommor har pionerna alltid varit det mest självklara valet i många brudbuketter såväl som födelsedagsbuketter. Pionerna är mycket ståtliga, kommer i ljuva färger och ser till att synas mycket, även tillsammans med andra blomsorter. Här rekommenderar vi att du satsar på blommor som prästkrage och luktärt, men även brudslöja, solrosen och liljekonvaljen. Liljekonvaljer har skira stjälkar och det gör att buketter ser nättare och mer lätt ut. Kombinera gärna med vackra blåklint, lejongap, riddarsporre eller vanliga trädgårdsrosor.

Är det ljuva färger du vill ha i din bukett är det ljus pioner och trädgårdsrosor som du ska satsa på. Dessa är alldeles utmärkta till bröllop och de ljuva färgerna kan enkelt matchas med din bröllopssminkning. Varför inte välja samma färg på pionerna som på din rouge eller läppstift?

Säsongsblommor för höst

Det är något alldeles visst med de snittblommor som växer under hösten. Höstblommor värmer oss med sina härliga färger, precis som bladen på träden gör. Här rekommenderar vi dahlia, protea och prydnadskål som ett roligt inslag, men också morotsblomma och hösthortensia. Krysantemum är ytterligare en favorit just för att de kommer i så många olika färger och former. De är dessutom fruktansvärt hållbara, så du behöver inte oroa dig för slokande huvuden.

Rekommenderade artiklar