Jobba med trädgård/blommor

Många drömmar om att få jobba med sin stora passion som är inom trädgård eller blommor. I den här delen går vi igenom några sätt att jobba med trädgård och blommor och vad det innebär.

Florist

För att jobba som florist krävs det att du har gått en utbildning. När du gått klart din utbildning kan du söka dig till dina lokala blomsterbutiker eller florister, många knyter kontakten som senare leder till anställning under tiden de gör sin praktik eller går som lärling. För att jobba som florist ska du vara kreativ och ha en känsla för färger och kompositioner och tycka om att sälja.

Trädgårdsmästare

En trädgårdsmästare jobbar med att skapa praktiska, men också kreativa lösningar för att en trädgård ska fungera och bli så bra som möjligt. Du som trädgårdsmästare planerar och organiserar arbetet och kan också vara med och utföra arbetet.

Trädgårdsdesigner/arkitekt

En trädgårdsdesigner eller en trädgårdsarkitekt jobbar med att utforma och planera en trädgård. Trädgårdsarkitekten står för själva ytan och gör ritningar på hur den ska se ut, medan en trädgårdsdesigner är den som planerar hur växterna, odlingarna och blommorna ska se ut i en trädgård.

Rekommenderade artiklar